עורך דין לדיני עבודה עוסק בהסדרה משפטית של עבודה ויחסי עבודה כמו: טיפול ביחסי עובד-מעביד, חובות וזכויות של שני הצדדים לפי חקיקה של חוקי המגן (חוקים אלו מקנים הגנה על עובד) ומשפט העבודה הקיבוצי.
בחירה של עורך דין לדיני עבודה יכולה להיות משימה מאתגרת. מאמר זה יעזור לכם לבחור עורך דין לדיני עבודה בעזרת כמה טיפים מנצחים.
מהו תפקידו וחשיבותו של עורך דין דיני עבודה בהגנה עליכם?
תפקידו של עורך דין לדיני עבודה כולל בתוכו מגוון נושאים של יחסי עובד מעביד. ובעקבות זאת כל עובד בישראל יהיה מחויב לשכור את שירותיו של עורך דין דיני עבודה על מנת לקבל ייעוץ משפטי מהיר, יעיל ומקצועי.
עורך דין דיני עבודה מומלץ צריך להכיר על בוריו את כל עולם של דיני העבודה בישראל. עורך דין לדיני עבודה ילמד את התיק שלכם לעומקו, וכך הוא יכוון אתכם בכל תהליך המשפטי, מתחילתו עד סופו.
מספר בדיקות שיעזרו לכם לבחור עורך דין לדיני עבודה מומלץ?
במידה והנכם זקוקים לשירותיו המשפטיים של עורך דין דיני עבודה מומלץ יש כמה בדיקות שיש לערוך:
- בדיקה של ניסיונו המקצועי של עור דין לדיני עבודה – מכילה בדיקה של פסקי דין על שמו של עורך דין לדיני לעבודה משום שזה מעיד על הצלחות שיש לאותו עורך דין דיני עבודה מומלץ.
- עורך דין דיני עבודה שעוסק רק בתחום זה – בדרך כלל עורך דין לדיני עבודה מומלץ מקבל את הטייטל משום שהוא עוסק רק בתחום משפטי זה ולא באחרים. זה מגדיל את אחוזי המקצועיות וההצלחה שלו בתביעות מתחום זה.
- בדיקה של האתר שבבעלות עורך הדין לדיני עבודה – בשביל לקבל מידע מורחב על עורך דין דיני עבודה מומלץ כדי לבקר באתר שלו.
היכנסו לאתר ובדקו האם באמת הוא יכול להתאים למקרה שלכם.
עורך דין לדיני עבודה מומלץ ידע איזה תוכן יהיה רלוונטי אליו כמו: המלצות, פסקי דין על שמו, הצגת רישיון פורמלי של אותו האדם לפעול כעורך דין לדיני עבודה.
את כל הנתונים הללו תוכלו לבדוק גם באתר לשכת עורכי דין.
השפעתו של עורך דין דיני עבודה פיטורים שלא כחוק
למעסיק יש אפשרות ניהולית לפטר או לקבל עובדים לעסקו. לפני החלטה של פיטורי עובד יש להביא בחשבון כל הפגיעה שיכולה להיווצר בהכנסותיו.
בישראל יש זכויות עובדים מאוד ברורים כיצד יש לבצע פיטורים כמו שצריך. במידה ופוטרתם לא כדין, כאן נכנס לתמונה עורך דין לדיני עבודה פיטורים. הוא צריך להיות בקיא במטריה של התיק והתחום.
השפעתו של עורך דין דיני עבודה פיטורים היא מאוד גדולה משום שהוא זה שילווה ויטפל בתיק שלכם לאורך כל זמן המשפט. הוא יגן עליכם, יכין אתכם לדיונים משפטיים מא' עד ת'. לכן, חשוב לבחור עורך דין מומלץ. אחד שכבר קיבלתם המלצות עליו.
להלן דוגמאות לפיטורים שלא כחוק:
- פיטורים של עובד ללא הליך שימועי והענקת סיבה טובה לפיטורי אותו העובד.
- פיטורי עובדת בהריון, תהליכי פוריות ואו הליכי אימוץ או פונדקאות.
- פיטורי עובדים לאחר חזרה ממילואים.
יש מגוון סיבות של פיטורי עובדים שלא כחוק במקרים רבים פיטורי העובדים ילוו בהליך שימוע ש"נחזה" להיות הליך תקין. העובד מוזמן לשימוע בנימוקם וסיבות שאינן אמתיות.
העובד המקופח יכול לבדוק מול עורך דין דיני עבודה פיטורים מה ניתן לעשות במקרה כזה.
שכר טרחה של עורך דין דיני עבודה לפי אחוזים
אחת ההחלטות החשובות ביותר לפני ששוכרים עורך דין לדיני עבודה לפי אחוזים, צריך להבין בכלל מה זה שכר טרחה ואיך האחוזים בו נקבעים.
שכר הטרחה המקובל לגבות ע"י עורך דין דיני עבודה הוא לפי מוניטין והניסיון של המשרד לצד מורכבות התיק.
מקובל ששכר הטרחה של עורך דין דיני עבודה לפי אחוזים ינוע בין 15% עד 30% תלוי במורכבות התיק.
בתביעות מורכבות יותר שכר הטרחה יהי לפחות 25%. ובתביעות שלמעלה מ-100,000 ש"ח שכר טרחה, אך הוא יכול לרדת ל-20% עקב מורכבות התביעה.
לפי מידע זה תוכלו לעשות חישובים בעצמכם ולקבוע תקציב המוקצה לשירותיו של עורך דין דיני עבודה לפי אחוזים.
מומלץ להעריך כמה הצעות של שונות של עורכי דין לדיני עבודה, על מנת לבחור את האחד שיתאים לכם כמו כפפה ליד.
המלצות מקרובים על עורך דין דיני עבודה
הנטייה הטבעית של בני אדם היא לחפש בעל מקצוע לאחר שקיבלנו המלצה מהחברים או מהמשפחה. אותו עורך דין דיני עבודה הותיר עליהם רושם חיובי ומקצועי.
לאחר שקיבלתם כמה המלצות על עורכי דין לדיני עבודה שונים הגיע לוודא שאכן הם באמת כאלו מרשימים.
אתם יכולים להיכנס לאתר של עורך דין דיני עבודה ולבדוק על ההמלצות שיש שמה, לדבר עם אותם לקוחות בשיחה טלפונית על מנת להבין לעומק למה הם בחרו להמליץ עליו והאם הם היו חוזרים לאותו עורך דין דיני עבודה.
קחו גם המלצות על שכר הטרחה שאותו עורך דין דיני עבודה לפי אחוזים לוקח, ובדקו האם הסכום שהוא לוקח מתאים לתקציב שהקצבתם מראש.
פגישה הכירות עם עורך דין דיני עבודה
אחת הדרכים המומלצות שיכולות לצמצם עבורכם את האופציות של עורכי הדין, היא פגישת ייעוץ במשרדו של עורך דין דיני עבודה מומלץ.
פגישת ייעוץ ראשונית מול עורך דין דיני עבודה נועדה בשביל שתוכלו לחוות אותו, לראות האם יש כימיה טובה ומה רמת המחויבות ללקוחות שלו, ממקור ראשון.
פגישה זו נועדה בין היתר לבצע הערכה ראשונית לגביי סיכוי ההצלחה המשפטית של התיק שלכם, לבדוק כמה יצא שכר הטרחה של עורך דין עבודה לפי אחוזים ועוד.
רק עורך דין דיני עבודה יש את המומחיות המקצועית שאתם מחפשים. את רמת הביקאות של עורך דין עבודה פיטורים תוכלו לדעת יותר טוב בפגישת היכרות ראשונית.
בסופה של פגישת הייעוץ מול עורך דין דיני עבודה מומלץ תוכלו לדעת אם הוא האחד שמתאים לכם או לא, ולהתקדם בתהליך המשפטי.
כיצד נדע מתי נזדקק לשירותיו של עורך דין לדיני עבודה?
במידה ואתם חושבים שנעשה לכם עוול במקום עבודתם, אבל אתם לא בטוחים בכך? בעזרתן של השאלות הבאות תוכלו לדעת האם אתם זקוקים לעורך דין דיני עבודה פיטורים.
להלן השאלות הרלוונטיות למעסיק:
- ממתי חלה חובת הפרשת כסף לפנסיה?
- האם מותר לקנוס עובד ממשכורתו?
- האם ההפרשה היא רטרואקטיבית?
להלן השאלות הרלוונטיות לעובד:
- האם המעסיק מחויב לשלם על התלמדות?
- במידה ויש שינוי תפקיד, האם צריך לחוזה חדש?
- מה זה אומר להחתים את העובד על מסמך היעדר תחרות לאחר סיום העסקתו ומה המשמעות של זה?
במקרים רבים פיטורי העובדים ילוו בהליך שימוע ש"נחזה" להיות הליך תקין. העובד מוזמן לשימוע בנימוקם וסיבות שאינן אמתיות.
העובד המקופח יכול לבדוק מול עורך דין דיני עבודה פיטורים מה ניתן לעשות במקרה כזה.