אם קיבלתם דוח עם נקודות וחשבתם על איך הכי כדאי לבטל אותן אם בכלל, ריכזנו עבורכם את כל האפשרויות שיש. חשוב לדעת שכדאי ורצוי להימנע מטעויות קריטיות שנהגים רבים נוהגים לעשות כי ההשלכות שלהן לא רק יהרסו את הסיכוי לביטול, אלא אפילו יכולות להוביל להחמרת העונש.
מה זה נקודות תעבורה?
למרות שנקודות נשמעות כדבר חיובי, במקרה הזה הן נצברות לחובת הנהג כאשר הוא עובר עבירות תעבורה שונות כגון:עבירות מהירות, שימוש בטלפון נייד בנהיגה,נהיגה ללא רישיון ועוד. צורת הניקוד מתבצעת בקפיצות של 2 וככל שעולה דרגת הניקוד כך נחשבת העבירה שבוצעה ע"י הנהג לחמורה יותר והנהג מגיע למצב שהוא צריך לפעול לביטול נקודות.
איך מגישים בקשה למחיקת נקודות לבית המשפט?
במקרה של קבלת דו"ח מסוג קנס כספי שהוא לא נקודות, יש להגיש בקשה באופן עצמאי או בעזרת עורך דין תעבורה, בצירוף הספח המבקש להישפט תוך 90 יום ובתנאי שהקנס לא שולם.
האם בכלל אפשר לבטל נקודות תעבורה בישראל?
בתור התחלה אין על הנהג ישר לבצע חידוש רישיון נהיגה, אך אם לנהג יש עד 10 נקודות בתקופת זמן של שנתיים ביטול נקודות יכנס אוטומטית מיום ביצוע העבירה. בנוסף, יש אפשרות של מחיקת נקודות אחרי קורס נהיגה מונעת (שכרוך בתשלום ע"י הנהג) אז כמה נקודות זה שלילה? ריכזנו לכם הכל פה-
– אם לנהג יש 22 נקודות בתוך תקופה של עד שנתיים-הוא מחויב על פי חוק ללמוד קורס נהיגה מונעת ולאחר שיעבור בהצלחה הנקודות ימחקו בתוך ארבע שנים מיום ביצוע העבירה (כל עבירה לכשעצמה).
– אם לנהג יש 22 נקודות בתוך תקופה של מעל לשנתיים-הנהג מחויב בקורס נהיגה מונעת ולאחר שיעבור בהצלחה הנקודות ימחקו תוך שנתיים מיום ביצוע העבירה (כל עבירה לכשעצמה).
– אם לנהג יש 24-34 נקודות- יהיה עליו יבצע שני קורסים בנהיגה מונעת, לאחר מכן יצטרך להמתין פרק זמן מסויים שיוחלט בהתאם לסעיפים 2 \ 3 ורק אז יימחקו לו הנקודות.
– אם לנהג יש 36 נקודות- במקרה כזה רישיון הנהיגה שלו ייפסל לתקופה של שלושה חודשים, הוא יצטרך לבצע שני קורסים בנהיגה מונעת ולאחר מכן יצטרך להמתין פרק זמן מסויים בהתאם לסעיפים 2 \ 3 ורק אז יימחקו לו הנקודות.
– אם הנהג הגיע למצב שיש לו צבירה של 72 נקודות בתקופה של שש שנים מיום שבו ביצע את העבירה האחרונה, רישיון הנהיגה שלו ייפסל לתקופה של תשעה חודשים, הוא יצטרך לבצע שני קורסים בנהיגה מונעת ובנוסף יהיה עליו לעבור בחינות מטעם המכון הרפואי לבטיחות בדרכים שזה כולל טסט ומבחן תיאוריה מחדש על מנת שיוכל לקבל שוב רישיון נהיגה כחוק.
מה המטרות של שיטת הניקוד?
ישנה שיטת נקודות נהיגה חדשה הכוללת מספר מטרות שקשורות בניסיון למנוע עבירות תעבורה –
1. יצירת הרתעה-השיטה עובדת בצורה כזאת שככל שהנהג יצבור יותר נקודות כך יצברו לו יותר עבירות הגוררות עונשים חמורים יותר מפעם לפעם. בצורה כזאת בעצם נוצרת הרתעה לנהגים הגורמת להם לחשוב פעמיים לפני ביצוע עבירה בפעם נוספת.
2. חזרתיות- כך אפשר לקבל אינדיקציה על נהג שיש לו עבירות נגררות באופן גורף ולזהות אותו ובכך לגזור עליו עונשים המתאימים לכמות הפעמים ואת סוג העבירות שביצע.
3. שמירה על הבטיחות-נהג המבצע מספר עבירות אחת אחרי השנייה, נחשב כמסוכן מאחר והוא לא מסכן רק את עצמו אלא גם את הסביבה. בזכות המעקב אפשר להגיע לשלילת הרישיון במידת הצורך ובכך להגן על הציבור.
4. ריענון נהיגה והזדמנות שנייה- לאפשר לנהגים מסוכנים בכל זאת כן לשפר את עצמם ואת האופן שבו הם נוהגים בכביש, בעיקר בצורת קורס נהיגה מונעת הכולל ריענון וחזרה על חוקי התעבורה ובכך לתת להם הזדמנות להוכיח שיוכלו לנהוג באופן זהיר יותר.