דיני עבודה בינלאומיים מתייחסים לחוקים ולתקנות הקשורים למגזר הפרטי והציבורי ועוסקים בזכויות ובחובות של מעסיקים, עובדים, איגודי עובדים וממשלות במקום העבודה.
ההתקדמות הטכנולוגית תרמה להתרחבות מרשימה של ארגונים ועסקים שהצליחו להתרחב מעבר לגבולות מדינותיהם ולגייס מומחים מגוונים ממדינות אחרות. חברות אלה נעזרות בדרך כלל, במומחיות של עורך דין עובדים זרים כדי להבטיח העסקת עובדים השומרת על חוקי העבודה המקומיים והבינלאומיים כאחד.
הרחבת מקורות הגיוס של עובדים אל מעבר לים, מעשירה את הארגון במיומנויות ובנקודות מבט חדשות שיכולות להניע צמיחה עסקית. עם זאת, כאשר חברה מבקשת להתרחב ולהפוך לבינלאומית, הבנת חוקי העבודה וחוקי העסקת עובדים בינלאומיים, הופכת קריטית להבטחת התנהלות חוקית בהעסקת מקומיים בסניף החברה בחו״ל ובהעסקת עובדים זרים בישראל.
באילו נושאים עוסקים חוקי העבודה הבינלאומיים?
התקנות וחוקי העבודה הבינלאומיים מקיפים את כל הכללים החלים על המדינות שונות, וקובעים את הסטנדרטים שנועדו להגן על העובדים, לתמוך בביטחון תעסוקתי ולשפר את התעסוקה באופן כללי.
׳ארגון העבודה הבינלאומי׳ של האו״ם, הופקד על הסדרת החוק הבינלאומי ועל הפיקוח על תחום ההעסקה הגלובלית, וקבע סטנדרטים שנועדו לקדם צדק חברתי ועבודה ראויה. ארגון זה כולל היום 187 מדינות, כולל ישראל, שהסכימו על תנאי הארגון ולקחו על עצמן לאמץ וליישם את תקנות הארגון כחלק מהחוקים המקומיים שלהן.
מדובר בחוק בינלאומי גורף, שבאמצעותו מסדיר ׳ארגון העבודה הבינלאומי׳ את תחום ההעסקה בפירוט רב. הנה כמה מיעדי המדיניות של ארגון זה:
- לאסור על עבודת ילדים
- לאסור על עבודת כפייה
- לאסור אפליה בעבודה
- להבטיח את הזכות לנהל משא ומתן קיבוצי, לרבות היכולת להצטרף לאיגודים
סוגיות נפוצות בדיני עבודה בינלאומיים
ארגון העבודה הבינלאומי׳ התווה לא רק מדיניות אלא גם תקנות עבודה אזוריות, שהם סוג של דיני עבודה בינלאומיים. לדוגמה, חוק העבודה האירופי החל על כל שטחי האיחוד האירופי, ה-EU ומכסה זכויות רבות, כגון:
- איסור אפליה במקום העבודה
- עובד זכאי למינימום 4 שבועות חופשה שנתית
- חוזה עבודה בכתב, בין אם לתקופה קצובה או לתקופה בלתי מוגבלת
- יכולת לנוע בחופשיות בין מדינות האיחוד האירופי
במקביל לאירופה, לארה״ב, קנדה ומקסיקו יש תקני עבודה משלהן אשר מפורטים בהסכם צפון אמריקה העוסק בשיתוף פעולה בעבודה. תקנות אלה מכסות סוגיות כמו:
- פיצויים
- הגנה למהגרי עבודה
- שכר שווה עבור עבודה שווה
- הזכות למשא ומתן קיבוצי ולשביתות
- איסור עבודת ילדים
- תקני בריאות ובטיחות
לא משנה באיזו מדינה החברה שלכם פועלת, חיוני מאוד שתצייתו לחוקי העבודה המקומיים בכול מדינה שבה אתם פעילים עסקית. המשמעות היא שייתכן שתצטרכו להכיר לא רק את חוקי העבודה הבינלאומיים שהוסדרו על ידי האו״ם אלא גם את המדיניות המקומית.
נכתב בשיתוף >> https://www.meytalsudri.co.il/